Proves hipotiroïdals: el que heu de saber i demanar

Obteniu més informació sobre les proves d’hipotiroïdis amb aquesta guia d’Aviva Romm.

Fa poc, un pacient va entrar a la meva pràctica sentint-se cansat, malhumorat, amb períodes intensos, sense libido i amb el restrenyiment. Tampoc dormia bé: es despertava massa d’hora al matí i no podia tornar a dormir i havia guanyat 7 quilos en només un parell de mesos, tot i que no havia canviat els seus hàbits alimentaris.

Tots són signes d’hipotiroïdisme.
Vam parlar. Realment no sentia que l’estrès li causés els símptomes; res a la seva vida era realment tan problemàtic. No presentava símptomes externs que suggerissin un altre diagnòstic. Estava força segura que alguna cosa no funcionava amb la tiroide, de manera que havia demanat al seu metge primari que revisés els seus laboratoris de tiroides abans de programar-me per veure’m a una consulta de medicina més integradora. Només havia comprovat la prova d’hormona estimulant de la tiroide (TSH) i li va dir que, com que encara es trobava en el rang normal, tot i que es trobava a l’extrem superior de la normal, no tenia cap problema de tiroide. La va enviar de camí suggerint que potser seria bo tenir en compte un antidepressiu.

Però els seus laboratoris no eren normals. Un pas per sobre d’una línia molt fina i hauria tingut un diagnòstic d’atac del problema més comú de la tiroide: l’hipotiroïdisme. I, de fet, això és el que vaig diagnosticar. Va començar un tractament adequat i la seva energia i símptomes van començar a millorar ràpidament. Aquesta és una història típica.





Com arribar al fons de les proves de tiroides
Tot i que no tots els símptomes semblants als hipotiroïdis resulten ser un problema amb les hormones tiroïdals o tiroïdals, sabem que estadísticament l’hipotiroïdisme és una malaltia mal diagnosticada. De fet, només la meitat dels nord-americans amb problemes de tiroide saben que en tenen , i s'estima que pot arribar al 4-10% dels nord-americans

L’hipotiroïdisme és el problema tiroïdal més freqüent i la malaltia de Hashimoto, una forma autoimmune d’hipotiroïdisme, és la forma més comuna de totes. Les dones tenen molt més probabilitats que els homes de tenir problemes de tiroide. L’hipotiroïdisme pot aparèixer en qualsevol moment, però és especialment freqüent després del part i és freqüent en dones de quaranta i cinquanta anys.

Tot i això, tants metges semblen reticents a fer un correcte treball de la funció tiroïdal. Alguns fins i tot es neguen! Això sembla estrany tenint en compte el freqüent que són els problemes de tiroide i, tot i així, estan disposats a prescriure lliurement antidepressius. El metge del meu pacient feia exactament el que se’ns va demanar a tots a la facultat de medicina: comproveu el TSH i, si hi ha un rang normal, no hi ha cap problema. Però a les proves de tiroides hi ha molta més complexitat que això. Lamentablement, tantes dones es queden creient que els seus símptomes de depressió, fatiga, dolors a les articulacions, debilitat, augment de pes, etc. Potser fins i tot això us ha passat. En realitat, els símptomes podrien ser deguts a l’hipotiroïdisme.

Què és la tiroide?
La tiroide és una glàndula en forma de papallona que s’assenta davant del coll i estableix tota la taxa metabòlica. Per tant, controla el vostre pes, ja sigui que us sentiu lent o enèrgic, mentalment nítid o boirós, alegre o blau, i participa en el control de tot, des del colesterol fins a les hormones femenines.

Quan la tiroide no funciona de manera òptima, pot sentir-se apagat, cansat, restrenyit, augmentar de pes, la pell es seca, els cabells poden assecar-se i fins i tot caure, els músculs i les articulacions poden fer mal, els períodes es tornen irregulars i pot tenir problemes de fertilitat, boires cerebrals, desitjos de sucre i carbohidrats (perquè el vostre cos està desesperat per l’energia!), colesterol alt fins i tot si la vostra dieta és increïble i molts altres símptomes grans i petits.

Què és l’hipotiroïdisme?
L'hipotiroïdisme és un terme que s'utilitza per descriure un estat metabòlic disminuït que es deu a una quantitat inadequada d'hormona tiroïdal o al seu funcionament. El noranta-cinc per cent de tots els casos es deu al que s’anomena “hipotiroïdisme primari”. Això significa que la glàndula tiroide actua lentament, o de vegades amb prou feines respon. Això es pot deure a diverses raons que van des de l’intestí amb fuites fins a malalties autoimmunes.

Com a alternativa, podem produir hormones tiroïdals de manera eficaç, però podem tenir una 'resistència a l'hormona tiroïdal' similar a la manera com podem tenir resistència a la insulina. Les nostres cèl·lules no recullen i utilitzen eficaçment l’hormona tiroïdal activa que estem fabricant. També podem fer prou amb la forma inactiva de l’hormona tiroïdal, però no convertir-la eficaçment en forma activa.

Tot i que l’hipotiroïdisme també es pot deure a problemes més greus a l’hipotàlem i a la hipòfisi, això és rar. No obstant això, l'estrès crònic o substancial pot suprimir la glàndula pituïtària prou com per interferir en la producció d'hormones tiroïdals.

Els símptomes de l’hipotiroïdisme inclouen:


punts de pressió per alleujar el dolor sinusal

  • Fatiga
  • Augment de la sensibilitat al fred
  • Restrenyiment
  • Pell seca
  • Augment de pes inexplicable
  • Ganes de sucre i carbohidrats
  • Cara inflada
  • Debilitat muscular
  • Nivell elevat de colesterol a la sang
  • Dolors musculars, tendresa i rigidesa
  • Dolor, rigidesa o inflor a les articulacions
  • Períodes menstruals més pesats que els normals o irregulars
  • Pèl aprimat
  • Freqüència cardíaca alentida
  • Depressió
  • Memòria deteriorada ('Boira cerebral')

Com que aquests símptomes són tan comuns a tantes dones, l’hipotiroïdisme sovint es descarta com a “símptomes només normals” o depressió. Una de les meves pacients va ser acusada de menjar en excés pel seu metge primari com a causa del seu problema de pes quan realment tenia un problema de tiroide.

Les 6 proves clau de la tiroide
Hi ha 6 proves clau que poden desbloquejar el misteri de la funció tiroïdal i són el que hauria de mirar el metge. Les proves de tiroides haurien de ser fàcils d’obtenir al metge o al laboratori local. No obstant això, els matisos poden requerir certa habilitat per interpretar, en funció dels resultats, i el vostre metge pot ser resistent a demanar més que la prova TSH. Allà és on un endocrinòleg de mentalitat oberta o un expert Medicina funcional el metge us pot ajudar!

En aquest bloc parlaré de les proves clau de la tiroide. En un bloc posterior tractaré d’interpretar els resultats per entendre la vostra situació, les variacions que poden indicar si teniu una glàndula tiroide deficient, problemes de conversió d’hormones tiroïdals o resistència a les hormones tiroïdals. En un altre bloc tractaré les causes, la prevenció i el tractament de l’autoimmunitat tiroïdal.

A la meva pràctica, si els símptomes del meu pacient són molt suggeridors d’hipotiroïdisme, executaré tot el panell de la tiroide que es descriu a continuació. Si hi ha altres diagnòstics amb la mateixa probabilitat, faré només les tres primeres proves (Tauler 1) i, si aquestes tornen límit o són positives per problemes de tiroides o hormones tiroïdals, afegiré a la resta del tauler de proves ( Tauler 2). De vegades també tornaré a comprovar els resultats de les proves de TSH, FT3 i FT4, si és normal en un pacient recentment sintomàtic, en 6-12 setmanes, perquè de tant en tant he vist que les proves inicials eren normals, poc temps després, aquí està - Les proves tornen a confirmar el problema.

Hormona estimulant de la tiroide (TSH)
L’hormona estimulant de la tiroide (TSH) es produeix en una part del cervell anomenada hipòfisi. La feina de TSH és dir-li a la glàndula tiroide que és hora d’ocupar-se a produir més hormona tiroide. Quan la tiroide sana rep aquest missatge químic, produeix dues hormones: la triiodotironina (T3) i la tiroxina (T4),

El rang normal de TSH és una mica controvertit. La majoria dels laboratoris consideren que l’interval superior està entre 4 i 5 mU / L. No obstant això, molts experts –fins i tot en endocrinologia convencional– creuen que l’extrem superior de la normalitat s’assembla més a 2,5-3 mU / L. Això es basa en el fet que quan els nord-americans sense símptomes hipotiroïdals realitzen aquesta prova, aquest és el rang superior més habitual.

Molts metges de medicina integrativa i funcional troben que els seus pacients se senten al màxim en un límit superior d’1,5-2 mU / L.

El meu pacient era una d’aquestes persones. A un TSH de 4, estava realment al límit superior de la normalitat, per sobre del límit superior preferit segons alguns documents i molt per sobre del rang superior de 1-2 mU / L. Aquesta controvèrsia i discrepància d’opinió sobre el rang superior normal de TSH és una de les raons més freqüents per les quals les dones no tenen un diagnòstic d’hipotiroïdisme i pateixen símptomes innecessaris que poden afectar greument la salut i la qualitat de vida.

En la majoria dels casos, l’hipotiroïdisme es produeix perquè la glàndula tiroide és lenta, és a dir, té problemes per produir T3 i T4. Això es pot deure a diverses raons que van des de deficiències nutricionals fins a autoimmunitat. Per tant, el TSH es bomba en una quantitat superior per intentar estimular la glàndula tiroide en acció. Penseu-ho així: sou TSH. La casa del teu millor amic és la glàndula tiroide. Quan aneu a visitar la vostra amiga, truqueu a la porta principal. Si no respon, què fas? Truques més fort per obtenir una resposta. De la mateixa manera, el TSH augmenta per tocar més fort, amb l'esperança de rebre una resposta. Per això, una tiroide amb un funcionament insuficient apareix com a elevada TSH en les proves de laboratori. No obstant això, la TSH pot ser normal en presència d’hipotiroïdisme en alguns casos, i encara es pot tenir els símptomes de la tiroide baixa quan la TSH és normal a causa de la mala conversió de T4 a T3 (vegeu més avall) o a causa de la resistència a l’hormona tiroïdal a la nivell de les vostres cel·les.


b12 fa que el teu pis sigui groc

Quan l'estrès suprimeix la hipòfisi prou com per interferir amb la producció de TSH, és possible que vegeu nivells de TSH baixos o normals en presència de baixa producció d'hormones tiroïdals (T3 o T4) i símptomes hipotiroïdals.

Hormones tiroïdals (T3 i T4)
La triiodotironina (T3) i la tiroxina (T4) són les hormones produïdes per la glàndula tiroide. El T4 es produeix en una quantitat molt més gran i després es converteix en T3, la forma activa de l'hormona, segons sigui necessari per regular les funcions metabòliques. T3 i T4 s’envien al torrent sanguini on són responsables del treball real de la tiroide de controlar el metabolisme. El T3 lliure (FT3) i el T4 lliure (FT4) s’anomenen així perquè no estan units a les proteïnes de la sang, cosa que els fa lliures realitzar el seu treball a les cèl·lules, mantenint el metabolisme adequat per millorar la vostra salut òptima.

La mesura de FT3 i FT4 és important perquè són els indicadors d’activitats de tiroxina i triiodotironina a l’organisme. Un alt TSH i FT4 i FT3 baixos indiquen hipotiroïdisme. Un TSH normal, un FT4 normal i un FT3 baix poden indicar problemes de conversió de T4 a T3, i un TSH normal o alt, un FT4 normal i un FT3 alt poden indicar resistència cel·lular a FT3 que encara pot provocar símptomes hipotiroïdals perquè l’hormona activa no pot arribar a la cel·la per fer la seva feina.

Anticossos tiroïdals
Les proves d’anticossos tiroïdals s’ordenen per diagnosticar malalties tiroïdals autoimmunes i distingir-les d’altres formes de disfunció tiroïdal.

Les dues proves d’anticossos tiroïdals que demano són l’anticòs peroxidasa tiroïdal (TPOAb) i l’anticòs tiroglobulina (TgAb). Algunes persones tenen una malaltia de la tiroide autoimmune, però inicialment no donen positiu. Si és positiu, les proves d’anticossos es poden repetir cada sis mesos per millorar la tendència mentre es treballa amb un metge integrador per abordar les possibles causes subjacents.

Invertir T3 (rT3)
La T3 inversa és la tercera forma d’hormona tiroïdal més abundant. Quan el cos vulgui conservar l'energia, en lloc de 'cremar-la', desviarà el T3 actiu cap a una forma de reserva inactiva. Això pot passar quan estigueu malalt, estressat o desnutrit. Si TSH i FT4 semblen correctes, però FT3 és baix, això pot ser perquè s'està desviant cap a rT3, que serà elevat. Val la pena comprovar rT3 si hi ha símptomes evidents que suggereixen hipotiroïdisme, però les proves típiques no demostren un TSH baix ni un FT4 baix. Hi ha certa controvèrsia entre els metges convencionals sobre la utilitat d’aquesta prova, personalment la trobo molt útil.

Proves addicionals
Si els laboratoris tornen demostrant que hi ha hipotiroïdisme, també provaré deficiències de seleni, ferro i zinc i m’asseguro que hi ha una ingesta o suplementació dietètica adequada si cal, i busco factors ambientals que puguin interferir amb la utilització del iode, per exemple, exposicions de fluor i bromur a partir d’aigua i productes ignífugs, respectivament. Llavors, també començaré a buscar més de prop altres causes subjacents, per exemple, la intolerància al gluten, l’exposició a metalls pesants i altres factors desencadenants ambientals.

Parlar amb el seu metge sobre les proves de tiroide (o canviar de metge)
Com a metge, us puc dir que a l’escola de medicina se’ns ensenya que els metges ho saben millor. Però sovint no és així. Ets el millor expert del teu cos. Al cap i a la fi, vius amb tu tot el temps! I teniu dret a demanar proves bàsiques i rebre-les. Aquí no parlem de desenes de milers de dòlars en resonància magnètica i tomografia computada: parlem de quantitats modestes de treball de sang.

Dit això, discuteu els vostres símptomes amb el vostre metge perquè hi ha molta publicitat en el món de la medicina natural i dels productes naturals, i és possible que el vostre metge només intenti protegir-lo del problema contrari, ja que es diagnostica OVER o es fa un mal diagnòstic amb un problema de tiroide. - i creieu-me, també he tingut molts pacients als quals els professionals integradors van posar medicaments per a la tiroide quan aquests medicaments no eren necessaris.

Tot i això, si no podeu mantenir una conversa honesta amb el vostre metge, si creieu que el vostre metge no l’escolta o és condescendent, llavors aquest és un altre problema. Hauríeu de poder mantenir converses mútuament respectuoses amb el vostre proveïdor d’atenció mèdica, obtenir les respostes que busqueu i explorar les vostres preocupacions. Si no podeu, esbrineu si l’obstacle és que no podeu parlar a causa d’un diferencial de potència percebut (molts de nosaltres es debiliten als genolls quan enfrontem els nostres metges, especialment si ens sentim vulnerables per la nostra salut) o si el vostre metge no es comunica respectuosament. I feu el canvi!